روزشمار ۱۵ خرداد ۱۳۴۱، جلد 2
1341/4/1 تا 1341/6/31توضیحات و مشخصات
واقعه پانزده خرداد ۱۳۴۲ یک روز تاریخی برای نهضت اسلامی مردم ایران است که در حافظه جمعی ایرانیان با چند ویژگی شناخته میشود. سخنرانی مهم امام خمینی ره، دستگیری امام و شهادت گروهی از طرفداران او. روزشمار ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ یک پروژه تحقیقاتی تاریخ معاصر بود که از نخستین روزهای سال ۱۳۷۶ آغاز شد.
این بررسی از آغاز سال ۱۳۴۰ تا پایان سال ۱۳۴۳ شمسی را دربرگرفته است تا از مقدمه و بازتاب حوادث خرداد ۱۳۴۲ به صورت کامل یاد کند. منابع داخلی و خارجی این روزشمار در قالب کتاب، نشریه و مطبوعات و اسناد است که برخی از آنها برای اولین بار است که مورد توجه و استفاده قرار گرفتهاند. بررسی تمام این منابع حدود ۵ سال طول کشید و اوایل دهه ۱۳۸۰ کار نگارش اثر آغاز شد. در این نگارش با هدف اطلاعرسانی دقیق وقایع، روایتهای منابع از یک خبر یا اتفاق به گونهای تلفیق شدهاند که در نهایت نمای کامل و در حد امکان لحظه به لحظهای از ماجرا ارائه کنند. روزشمار هر روز با عنوان خبرهای همانروز آغاز شده و سپس متن خبرها آمده است. این متن پینوشتی دارد که شامل نشانی منابع خبری است. نشانی منابع مطبوعاتی نیز در همین پینوشت آمده است اما نشانی منابع کتابخانهای در ضمیمه دیگری در پایان هر جلد با نام «کتابنامه» تکمیل شده است. در پایان هر جلد به جز کتابنامه، فهرست «نمایه» قرار دارد که شامل معرفی شخصیتها، مکانها، نشریهها و منابع خبری و شرح بعضی از مفاهیم است. لازم به ذکر است که معرفیشدگان در نمایه جلد اول در جلدهای بعد دوباره معرفی نشدهاند و نمایه جلدهای بعدی شامل نامهایی است که برای نخستین بار در آن جلدها آمده است.
بریدهای از کتاب روزشمار ۱۵ خرداد ۱۳۴۱
مدیرکل اداره سوم ساواک در گزارشی از فعالیتهای آیتالله سید محمود علایی طالقانی، به سلسله جلسات وعظ او در تکیه دزاشیب اشاره کرد و ضمن تحریکآمیز بودن و خلاف مصالح کشور خواندن صحبتهای او، به ریاست ساواک تهران دستور داد تذکرات لازم به وی داده و اعمال و رفتار او تحتنظر گرفته شود.
مشخصات
-
نویسنده:
جواد کامور بخشایش،
-
شابک:
9786001758058
-
قطع:
وزیری کوتاه
-
تعداد صفحه:
660
پدیدآورندگان
-
نویسنده یا مولف کتاب روزشمار ۱۵ خرداد ۱۳۴۱
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.