طنز داستانی موسیقایی

نویسنده در این کتاب با بهره گیری از ادبیات طنز خواننده را به ژرفای طنز موسیقایی می برد. داستان های کتاب «طنز داستانی موسیقایی» بر شخصیتی با نام «مراد» استوار است جهانگیر (عباس) دانای علمی در کتاب ا..ادامه

در دسته‌بندی ،

توضیحات و مشخصات

نویسنده در این کتاب با بهره گیری از ادبیات طنز خواننده را به ژرفای طنز موسیقایی می برد.

داستان های کتاب «طنز داستانی موسیقایی» بر شخصیتی با نام «مراد» استوار است جهانگیر (عباس) دانای علمی در کتاب افزون بر دانسته هایش از اطلاعات تاریخی و موسیقایی نیز برای نوشتن طنز بهره گرفته است. در این طنزنوشته ها خواننده می تواند آگاهی هایی از فرهنگ عامه و آداب و رسوم روستاییان کسب کند و با شعرها و آهنگ های مردم هر ناحیه آشنا شود. نویسنده کتاب معتقد است که آداب و رسوم هر ناحیه می تواند تجربه گرانسنگی در داستان نویسی و طنزنگاری در اختیار نویسنده قرار دهد.

 

دانای علمی در این کتاب طنز موسیقایی را از مسایل اجتماعی جدا نمی داند و باورمند است که موسیقی زبان هنرمندی بوده که ساز را در دست می گرفته و با توجه به تحولات اوضاع زمانه خویش آن را می نواخته است. وی همچنین بهره گیری از اسطوره ها را نیز در نگارش طنز در نظر دارد و نشان می دهد که سازهای موسیقی پیوند تنگاتنگی با اسطوره های هر سرزمین دارند و نمادها و باورهای عمومی را در قالب طنز به تصویر می کشند. بهره گیری از واژه های تاریخی و فرهنگ عامه را به خوبی می توان در طنز «روز موسیقی ملی با اُرگ بم و اُرگ کریم خان» از دیده گذراند و با ریشه اسطوره ای برخی سازهای موسیقی در قالب طنز آشنا شد. در معرفی این کتاب آنچه از همه مهم تر است، اینکه آمیختن سه هنر طنزپردازی، قصه نویسی و موسیقی، کاری بس دشوار و شگفت است که می تواند راه را برای تجربه های بهتر در آینده باز کند.

بریده‌ای از کتاب طنز داستانی موسیقایی

بر خود بلرز و رنگ از چهره بباز چو تازیانه قهار طنز به چرخش درآید طنز موسیقایی نباید از مسائل اجتماعی جدا باشد؛ زیرا باگذشت سال‌ها بعضی آهنگ‌ها و نغمه‌ها، چه در کشور عزیزمان و چه در کشورهای دیگر از مسائل روز و اجتماع جدا نبوده است چنان که از گذشته‌های دور آهنگی به‌جای هزاران لشکر در زمان و مکان خاصی تأثیر داشته که نمونه آن بسیار است؛ بنابراین موسیقی زبان هنرمندی بوده که ساز را در دست می‌گرفته و باتوجه‌به تحولات اوضاع زمانه خویش آن را می‌نواخته که اثر آن پس از گذشت سال‌های متمادی همچنان برجای‌مانده است. پس نباید هر سازی را فقط به‌عنوان یک شی که تاریخ مصرف دارد قلمداد کنیم؛ بنابراین برای نوشتن درباره آن و حتی درباره طنز باید دقت کافی و وافی مدنظر قرار گیرد. این مجموعه اولین کتابی است که مستقلاً به طنز موسیقی می‌پردازد.

مشخصات

  • نویسنده:

    جهانگیر دانای علمی،

  • شابک:

    9789645069764

  • قطع:

    رقعی

  • تعداد صفحه:

    122

  • سال انتشار شمسی:

    1389

  • نوبت چاپ:

    1

  • جلد کتاب:

    شومیز

پدیدآورندگان

ثبت نظر و نظرات

ورود / ثبت‌نام
لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:
برگشت
کد تایید را وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد