آیه نور و هنر

حبیب‌الله آیت‌اللهی در کتاب آیه‌ی نور و هنر، به موضوع نور و ظلمت در قرآن پرداخته است...ادامه
  • قیمت: 12,000 تومان

در دسته‌بندی

توضیحات و مشخصات

حبیب‌الله آیت‌اللهی در کتاب آیه‌ی نور و هنر، به موضوع نور و ظلمت در قرآن پرداخته است.

حبیب‌الله آیت‌اللهی در کتاب آیه‌ی نور و هنر ابتدا آیاتی از قرآن را آورده و سپس آن‌ها را به فارسی ترجمه کرده است و در ادامه به تفسیر آیه می‌پردازد، در صفحات ابتدایی کتاب، توضیحاتی درباره‌ی نور و معنا و مفهوم آن در آیات مختلف نوشته است. یکی از نکاتی که بر لطف و جذابیت کتاب آیه‌ی نور و هنر می‌افزاید، اشراف نویسنده به آثار شاعران مختلف و ارتباط آن‌ها با قرآن و احادیث است. چرا که می‌بینیم که در کتاب، به اشعاری از عطار نیشابوری در این زمینه اشاره کرده و به زیبایی مفهوم آن با نور را نگاشته است. در ادامه یک بحث هنری درباره نور مطرح ساخته و معانی و مفاهیم و جنبه‌های نور را در طبیعت تشریح کرده است.

ارائه‌ی احادیثی از امامان مختلف درباره نور و معانی آن، ویژگی نور و هنر و فرازهایی از دعای جوشن‌کبیر و دعای ماه رمضان، مفرد بودنِ نور و جمع‌بودن ظلمات را از دیدگاه عالمان و عارفان، به همراه اشعاری از فردوسی، نظامی گنجوی، اسدی طوسی، ابوشکور بلخی و اسدی طوسی از بخش‌های دیگر کتاب آیه‌ی نور و هنر است.

بریده‌ای از کتاب آیه نور و هنر

رسول گرامی که درود خداوند و جهانیان بر او و بر خاندان پاکش باد، فرمود: ‌«بسم‌الله‌النّور، بسم‌الله خالق النّور، فتبارک‌الله احسن الخالقین» به نام خداوند فروغ. به نام خداوند آفریننده فروغ. پس آفرین باد بر خداوند، نیکوترین آفرینندگان.‌ شگفتا! او خود فروغ است و خود آفریننده فروغ! و حال آن که او آغاز است و انجام و نه آغازی دارد و نه انجامی، چنان‌که نظامی، علیه الرّحمه، فرمود:‌ خدای است آن که حد ظاهر ندارد وجودش اوّل و آخر ندارد پس، اگر از آغاز بود تا فرجام خواهد بود و هر چیز دیگر نابود گردد جز او که خود فرمود: «کلُّ شَی‌ءٍ هالک اِلّا وُجْهَهُ». (سوره مبارک قصص، آیه شریف ۸۸). بنابراین چگونه شود که خود نور باشد و خود آفریننده نور؟ آری او نور و فروغ است، چون خود فرماید نور آسمان‌ها و زمین است؛ لیکن فروغی را که آفریده است، خود نیست که جلوه‌ای از جلوات و پرتوی از فروغ اوست.‌ امّا چرا پیامبر گرامی پس از آن فرمود: «آفرین باد بر خداوند، نیکوترین آفرینندگان»؟ این سخن خداوند است که در سوره مؤمنون، هنگامی که از آفرینش انسان سخن می‌گوید، بیان می‌کند ولی پیامبر بزرگش که درود خداوند و همه آفریدگانش بر او و بر خاندان پاکش باد، این سخن را پس از بیان آفرینش نور، فرمود.‌ آیا این نور، انسان است؟ کدام انسان؟‌

مشخصات

  • نویسنده:

    حبیب‌الله آیت‌اللهی،

  • شابک:

    9789645064448

  • قطع:

    رقعی

  • تعداد صفحه:

    184

  • نوع کاغذ:

    تحریر

  • زبان کتاب:

    فارسی

پدیدآورندگان

ثبت نظر و نظرات

ورود / ثبت‌نام
لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:
برگشت
کد تایید را وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد