خاطرات آیتالله نعیمآبادی
خاطرات شفاهی آیتالله غلامعلی نعیمآبادیدر دستهبندیزندگینامه
توضیحات و مشخصات
آیت الله غلام علی نعیم آبادی سال ۱۳۲۳ شمسی در نعیم آباد دامغان به دنیا آمد. وی در دوران حکومت پهلوی به جرم مخالفت با رژیم شاهنشاهی چند بار دستگیر شد و در نتیجه هشت ماه در زندان کمیته مشترک و ۳۰ ماه در زندان قصر، طعم حبس و شلاق را چشید. آیت الله نعیم آبادی اکنون امام جمعه بندرعباس و نماینده مقام معظم رهبری در استان هرمزگان است. آنچه در ادامه آمده، حاصل یک جلسه مصاحبه با اوست.
در قسمت بالای در سنگین سلول یک سوراخ به اندازه قطر یک استکان چای خوری کوچک تعبیه شده بود که از بیرون دارای درپوشی لولایی بود و پشت بندی داشت تا از بیرون قفل و ثابت شود و زندانیان نتوانند درپوش را کنار بزنند. وقتی کار خیلی ضروری داشتیم، صدا می زدیم یا مشت می کوبیدیم تا شاید نگهبان دلش بسوزد و درپوش را از آن طرف کنار بزند و حرف ما را بشنود. پایین تر از این به اصطلاح پنجره، روزنه ای دیگر قرار داشت که قطر آن کمی بزرگ تر از سوزن و کوچک تر از لوله خودکار بیک بود. این روزنه هم با درپوش از سمت بیرون و پشت بند، محافظت می شد. فکر می کنم این سوراخ برای آن بود که هر لحظه زندانبانان بتوانند داخل سلول را مشاهده کنند، بدون این که زندانی متوجه این مشاهده شود. سلول هایی که مربوط به خانم ها بود نیز همین طور بود.
بریدهای از کتاب خاطرات آیتالله نعیمآبادی
پلیس وارد و با بچه های زندان درگیر شد. تعدادی را دستگیر کردند. آنها تشخیص دادند که من هم در این قضیه مؤثر بوده ام؛ بنابر این من را هم دستگیر کردند و از زندانی به زندانی دیگر بردند جایی بود که فضایش حدود بیست متر بود گفتند سر خود را به دیوار بزنید زدیم گفتند دستها را هم در پشت کمرتان گره کنید و تکان نخورید. ما را محکوم کردند که ۲۴ ساعت در همین حالت بمانیم دستشویی که میرفتیم در کمال گستاخی در را باز میکردند و می گفتند دستشویی را بهانه کرده ای تا رفع خستگی کنی؟»
مشخصات
-
نویسنده:
محمدمهدی عبداللهزاده،
-
ویراستار:
سپیده شاهی،
-
شابک:
۹۷۸۶۰۰۰۳۵۲۸۰۶
-
تعداد صفحه:
۳۲۸
-
سال انتشار شمسی:
۱۴۰۱
پدیدآورندگان
-
نویسنده یا مولف کتاب خاطرات آیتالله نعیمآبادی
-
ویراستار کتاب خاطرات آیتالله نعیمآبادی
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.