جنگ بوسنی اندکی پس از پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران رخ داد و طبیعی بود که مردم ما با توجه به همکیشی با مردم مسلمان بوسنی، همدردی ژرفی را با آنها از خود نشان دهند. من نیز به عنوان یک ایرانی هنگام روبرو شدن با این اثر همان حس همدردی را بار دیگر در خود تجربه کردم و بیآنکه تأمل خاصی داشته باشم ترجمه آن را پذیرفتم.
این کتاب دربارهی درستی یا نادرستی مفاهیم اجتماعی یا ساختهای اجتماعی خاطره نیست. این پژوهش به این میپردازد که چگونه جوامع، گروهها و افراد معانی رویدادها را به جهات گوناگونی منحرف ساخته یا بازتفسیر میکنند که ممکن است به شکلی فاحش متفاوت با تفسیری باشد که در زمان وقوع داشتهاند. آن طور که آدورنو میگوید: «اندیشه صبر میکند تا روزی با خاطرهی آنچه از دست رفته بیدارشده و به آموزه تبدیل شود.» به شکل مشابه این کتاب نگاهی دارد به الگوهای تغییری که در زمان تغییرات کلان همچون جنگ هولناک بوسنی و هرزگووین در دههی 1990 رخ دادند و تلاش میکند اندیشههایی را که در انتظار ماست تعریف کند و معلوم کند خاطرات از دست رفته چه هستند که میتوانند بیدار شوند و به آموزه تبدیل شوند.
برشی از کتاب گل های سرخ سارایوو :
لونتال مینویسد:
«تاریخ چیزی بیش از گذشته است، زیرا نه تنها با آنچه در گذشته رخ داده، بلکه با تبعات متعدد رویدادها، که حتی پس از مرگ افراد درگیر در آنها، همچنان ادامه مییابند، سر و کار دارد. تاریخ تنها آنچه در زمان رخ میدهد نیست، بلکه اندیشهها و احساسات، گمانهها و نظریههایی که ادراک آیندگان دربارهی آن زمانه مطرح میکنند، آن آشفتگی را سامان میبخشند.»
آمیلا میگوید:
«هر چه در این شهر میبینید جنگ است. همه چیز از ماهیت جنگ میگوید. اتفاقی هولناک رخ داده و انشاالله که دیگر رخ نخواهد داد. جنگ هر روز دیده میشود. ما میگوییم- ما خوبیم، ردیفیم. هفت سال گذشته است و ما هنوز واقعاً نمیتوانیم بگوییم که تجربه جنگ را هضم کردهایم و دیگر تمام شده است.»
لینک خرید نسخه الکترونیکی
محتوای کتاب :
متوسط
اثر گذاری متن :
متوسط
طرح جلد :
متوسط
کیفیت چاپ :
متوسط
وارد شوید
برای اینکه بتوانید کتاب را ارزیابی کنید ابتدا باید وارد حساب
کاربری خود بشوید.