ایران اسلامی در مواجهه با تکنولوژی غرب
- قیمت: 85,000 تومان
در دستهبندیرسانه
توضیحات و مشخصات
کتاب ایران اسلامی در مواجهه با تکنولوژی غرب نوشته محمدحسین بادامچی، شامل آخرین دستاوردهای فکری اندیشمندان ایرانی در مورد ورود تکنولوژی غربی به ایران و اثرات فرهنگی آن است.
این کتاب در پنج فصل و پنج جریان فکری – فلسفی معاصر گردآوری شده است. فصل اول به قدیمیترین سنت فلسفی ایران یعنی فلسفه اسلامی میپردازد و مقالات افراد بهنامی چون سید حسین نصر، مهدی گلشنی، جمیله علمالهدی، حجتالاسلام خسروپناه و حجتالاسلام پارسانیا در این بخش آورده شده است.
بریدهای از کتاب ایران اسلامی در مواجهه با تکنولوژی غرب
فرهنگْ اجمالاً عبارت است از باورها، هنرها، عادات، اخلاق، مواریث ملی، و خصلتهای بومی. اگر به فرهنگ ایرانی، چه قبل از اسلام و چه بعد از آن، نگاه بکنید، میبینید که بخش عمدۀ آن معارف دینی بوده است. درواقع، معارف دینی، اخلاق، و حکمت بخشهای اصلی فرهنگ هستند. فرهنگ حکم میکند که جامعه در چه جهتی [پیش] برود، چه روشهایی را پیش بگیرد، با مشکلات عصر چگونه برخورد کند و به چه چیزهایی اولویت بدهد. ناصرخسرو هزار سال پیش تعریف زیبایی از فرهنگ بیان کرده است: گردآورندۀ همۀ تجربتها و دانشهای آدمی را فرهنگ خوانند و در فایدت آن گویند که مرد را قانع کند تا اصول را برگزیند و فروع را فروگذارد و ضرورت را بر صورت رجحان دهد. متأسفانه، در وضعیت فعلی در جامعۀ ما فرهنگ بخشِ فراموششده است. علم و تکنولوژی اولویتهای اولیه به حساب میآیند، بدون اینکه توجه بشود جهتگیری علم و تکنولوژی بهشدت متأثر از فرهنگ حاکم در جامعه است. اصلاً علم و تکنولوژی را برای چه میخواهیم و میخواهیم به کجا برسیم؟ هدف ما چیست؟ بنده مطمئن هستم که اگر در جامعۀ ما از دانشجویان دانشگاهها نظرخواهی بشود که ما علم و تکنولوژی را برای چه میخواهیم، به جواب روشنی نمیرسیم.
مشخصات
-
نویسنده:
محمدحسین بادامچی،
-
شابک:
9786000305406
-
قطع:
وزیری
-
تعداد صفحه:
200
پدیدآورندگان
-
نویسنده یا مولف کتاب ایران اسلامی در مواجهه با تکنولوژی غرب
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.