دین و دولت در اندیشه سیاسی
توضیحات و مشخصات
کتاب حاضر نقدی است بر دیدگاههای «آرامش دوستدار»، فیلسوف ایرانی و استاد پیشین فلسفه دانشگاه تهران. شهرت دوستدار به خاطر نظریات انتقادی معروفش درباره دین و فرهنگ دینی در جامعه ایران است.
نویسنده در این کتاب ابتدا دیدگاههای آرامش دوستدار در کتاب «درخششهای تیره» را بررسی میکند و سپس، دیدگاههای ماکس وبر درباره سلطانیسم و نظریات سعیدحجاریان در این باره را مورد نقد و بررسی قرار میدهد.
بریدهای از کتاب دین و دولت در اندیشه سیاسی
تفاوت اساسی توتالیتاریانیسم با مفاهیم پیشین استبداد نظارت و کنترل تمامیت گرا بر جامعه است و این امکانی است مستلزم تمدن نوین صنعتی و سطح امروزین تکنولوژی ارتباطی که در سده های پیشین قابل تحقق نبود فریدریش نیز بر این نظر است و توتالیتاریانیسم را مخلوق منحصر به فرد سده بیستم بدون پیش نمونه تاریخی میداند او تأکید میکند که کنترل تام بر جامعه تنها از طریق وسایل نوین ارتباط انبوه امکان پذیر است سیستم پلیسی و تروریستی توتالیتر مستلزم تکنولوژی نوین است و حتی ارسال پیام مسیحایی ایجاد یک جامعه نوین به انبوه مردم بدون تکنولوژی جدید ممکن نیست. بنابراین زمانی که ما می کوشیم تا مفهوم استبداد تام توتالیتر) را بر گذشته انطباق دهیم چاره ای نداریم جز اینکه تاریخ را در قالبهای امروزین چنان بگنجانیم که شاخص هایمان تحقق پذیر جلوه کند.
مشخصات
-
نویسنده:
عبدالله شهبازی،
-
شابک:
9786001757624
-
قطع:
رقعی
-
تعداد صفحه:
244
پدیدآورندگان
-
نویسنده یا مولف کتاب دین و دولت در اندیشه سیاسی