از سبزوار تا سرزمین رویا، جلد 3
در شرح زندگی و آثار حمید سبزواریمجموعه مفاخر امروز
- قیمت: 13,000 تومان
توضیحات و مشخصات
مکتوب کردن زندگی و نوع تفکر اندیشمندان، از دیرباز، با نگارش تذکرهها بر متون ادبی جایگاه خاصّی داشته است. پرداختن به این مقوله در ادبیات و فرهنگ غرب، از گسترش بیشتری برخوردار است و شاید به همین دلیل است که نوشتن تاریخ ادبیات و هنر مدوّن در آن دیار را آسان میسازد.
در گنجینه ادبیات ایران، نوشتاری از نوع زندگینامه یا شرح حال به روایت خود شخص، به خصوص در تذکرهها وجود دارد. تذکرةالاولیاء از جمله نمونههای موفّق این شاخة ادبی و عرفانی است. کتاب «از سبزوار تا سرزمین رویا» از مجموعه کتاب های خاطرات مفاخر ایران است که در دو بخش به روایت زندگی و همچنین نقد و بررسی آثار استاد حمید سبزواری؛ شاعر معاصر پرداخته میشود.در بخش زندگی نامه روند زندگی ایشان از کودکی و نوجوانی ایشان در سبزوار و زندگی در خانواده و تاثیری که خانواده ایشان و همچنین پدربزرگ ایشان در شکلگیری افکار و زمینه های شاعری ایشان داشتهاند و تا الان روایت شده است.همچنین به تحولات تاریخی ایران در آن دوران و از جمله آشنایی ایشان با آیت الله محمدتقی شریعتی و دکتر شریعتی و آیت الله سید محمود طالقانی و تاثیری که این افراد در نگاه دینی به شعر و مبارزات ایشان با رژیم ستم شاهی و امپریالیسم داشتهاند، آمده است.
بریدهای از کتاب از سبزوار تا سرزمین رویا
شرح حال و زندگی و نقد آثار استاد حمید سبزواری است که در سه بخش زندگی نامه، نقد آثار و نمونه ای از آثار ایشان به نگارش در آمده است.حمید سبزواری از شاعران متعهد و انقلابی کشورمان است که اشعار برخیزید، خمینی ای امام، خجسته باد این پیروزی از آثار این هنرمند است. وقتی حمید سبزواری لب به سخن می گشاید بخشی از تاریخ شعر امروز ایران با همه زیر و بم هایش روایت می شود. این چیزی نیست که از عهده هر شاعری بربیاید؛ چراکه سبزواری در بطن و متن هر حادثه ای حضور پررنگی داشته و از آن شاعران گوشه نشین و خلوت گزین نبوده است. به همین خاطر فصل اول کتاب «از سبزوار تا سرزمین رویا» که تورقی است بر زندگی و مبازرات و شعرسرایی های سبزواری و به همت فاطمه ابراهیمی شکل گرفته، فصلی رنگارنگ و جذاب است. شاعر در این فصل، از آشنایی ها و تاثیراتی می گوید که از بزرگانی چون آیت الله محمدتقی شریعتی، دکتر شریعتی و آیت الله سید محمود طالقانی گرفته است. از دوران خفقان پیش از انقلاب هم غافل نمی ماند. با این همه، از احساس عمیق عاطفی خود به خانواده اش هم حکایت ها بازگو می کند. فصل دوم کتاب اما به تحلیلی تاریخی ـ ادبی از شعر سبزواری اختصاص دارد و به قلم فریبا فرشادمهر است. در این جا هم اثرات انقلاب بر شعر سبزواری آمده است و هم تاثیری که سروده های او بر جریان شعر انقلاب داشته است. فصل دوم کتاب بعد از مقدمه ای درباره چیستی شعر انقلاب، به نقد و تحلیل «سرود درد» می پردازد که نخستین دفتر شعر سبزواری است. بعد به سراغ «سرود سپیده» می رود که دفتر بعدی اوست. فرشادمهر سپس با تحلیل «کاروان سپیده » این فصل را ادامه می دهد. «یاد یاران»، «گزیده ادبیات معاصر» و «سرودی دیگر» از سروده های دیگر سبزواری هستند که از نگاه ناقدانه فرشادمهر مغفول نمانده اند. فصل سوم کتاب«از سبزوار تا سرزمین رویا» گزیده ای از شعرهای سبزواری را در برگرفته است که با شعر معروف «خجسته باد این پیروزی» آغاز می شود.
مشخصات
-
شابک:
9789645068682
-
تعداد صفحه:
192
-
سال انتشار شمسی:
1392
-
نویسنده:
فاطمه ابراهیمی،
پدیدآورندگان
-
نویسنده یا مولف کتاب از سبزوار تا سرزمین رویا
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.