نمای میانی: علی هاشمی متولد ۱۳۴۰ اهواز و یکی از شخصیتهایی بود که به دلیل آشنایی با مناطق عملیاتی، نقش مهی در پیروزی رزمندگان کشورمان داشت. به همین دلیل او به «سردار هور» معروف شد. هاشمی در تشکیل چند تیپ و فرماندهی نیروها در عملیات خیبر و بدر، مسئولیت داشت.
شهید هاشمی در سال ۶۷ توسط نیروهای عراقی به شهادت رسید و پیکر او بعد از ۲۲ سال کشف و در اهواز به خاک سپرده شد.
نمای دور:محسن رضایی (فرمانده اسبق سپاه پاسداران): زندگی علی هاشمی و مقاومتهایش یکی از بهترین الگوها برای اتحاد ملی است. بیشترین مقاومتها در مرزهای خوزستان از طرف مردان و زنان عرب ما بود. اعراب خوزستان ثابت کردند ایرانی هستند و به این سرزمین وفادارند. نمونه بارز اتحاد ملی را در قرارگاه نصرت و تلاشهای فراوان علی میبینیم. او را میتوان به عنوان نماد اتحاد ملی معرفی کرد. بسیاری از جوانان ما دارای ظرفیتهایی هستند که اگر میدان پیدا کنند، میتوانند منشأ خدمات بزرگی برای ایران اسلامی باشند. ظرفیت فکری شهید هاشمی هم بالا بود.
محمدمهدی بهداروند (تدوینگر کتاب): وقتی این کتاب در مراحل پایانی چاپ بود، خبر به دست آمدن پیکر علی هاشمی در میان نیزارهای جزیره مجنون به سرعت در میان مردم پیچید. با این حال من هیچ تغییری در متن ندادم و گذاشتم همانطور که چندسال پیش گفته شده بود، بماند.
از کتاب:وقتی یاد علی میافتم، بغض میکنم و دلم هوای علی را میکند. او مستحق لقب «سردار هور» است. لیاقت لقب «سردار خیبر» را دارد. کسی از عمق فداکاریهای علی خبر ندارد. من میدانم علی چه زحماتی در هور کشید. من قدر زحمات او را میدانم. علی هاشمی رفت و داغ بزرگی به دل من و بچههای جنگ گذاشت. او خودش بارها گفته بود انتهای این مسیر کجاست؟ عمل به تکلیف و احساس تعهد! صفحه 48
از همین قلم:جادههای سربی؛ خاطرات سردار احمد سوداگر (سوره مهر) و اما جنگ (هدی) تا کوچههای آسمان (کتاب فردا) بسترهای پذیرش قطعنامه 598 (دانشگاه قم) پرواز آخر؛ یادداشتهایی درباره شهید احمد کاظمی (صبح میثاق) جامعه موعود (صبح میثاق) قاسطین، مارقین و ناکثین (کانون اندیشه جوان)
کتاب خواندنی ؛ رضوان پروردگار بر شهیدان ( خاصه علی هاشمی عزیز )