اتفاقات به وقوع پیوسته چهار روزی که در جلد یازدهم روزشمار انقلاب بررسی میشود، جزء روزهای پر التهاب تاریخ انقلاب است. در این روزها در حالی که دانشگاهها تحت فشار ملت و اساتید دانشگاه و دانشجویان بازگشایی میشوند، امام خمینی طی 9 مصاحبه، سه پیام و یک کنفرانس خبری با خبرنگاران رسانههای خارجی ضمن تشریح اهداف انقلاب به تشریح چگونگی تشکیل حکومت جمهوری اسلامی مدنظر خود از ابعاد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میپردازند و آن را کاملا متفاوت از حکومتهایی معرفی میکند که در کشورهایی نظیر عربستان و لیبی مستقر هستند. در این پیامها و گفتوگوها رهبر انقلاب ضمن دعوت ملت به ادامه مبارزه از آنها میخواهد که از این حیله رژیم یعنی تقابل با بدنه ارتش بپرهیزند؛ و با عطوفت آنهارا در آغوش پر مهر انقلاب جای دهند و از بدنه ارتش نیز میخواهد که به صفوف به هم پیوسته ملت بپیوندند، این تذکر توامان رهبر انقلاب خطاب به ملت و ارتش خیلی زود سبب نزدیکی این دو میشود به طوری که مردم به جای تقابل با سربازان روی اسلحه آنها گل میگذارند.
در این جلد همچنین به تحولاتی نظیر گسترش مخالفت مردمی با حکومت شاه و دولت شاپور بختیار در سراسر کشور، انعکاس گسترده مصاحبهها و پیامهای امام خمینی در خبرگزاریها و مطبوعات داخلی و خارجی، رای اعتماد مجلسین سنا و شورای ملی به کابینه شاپور بختیار، ادامه اعتصابها در سراسر کشور، تدارک راهپیمایی اربعین توسط جامعه روحانیت مبارز در پی پیام امام خمینی و سرانجام فرار شاه در 26 دی ماه سال 1357 پرداخته شده است و شادی یک ملت را از این فرار به تصویر کشیده است. در این اثر همچنین گمانهزنیهایی هم که از سوی برخی از خبرگزاریهای داخلی و خارجی درباره اسامی اعضای شورای انقلاب شده، آمده است.
از دیگر ویژگیهای این مجلد انتشار حدود دویست قطعه عکس، سند با استفاده از آرشیو واحد تدوین انقلاب اسلامی است. پرویز سعادتی و دیگر همکارانش برای تنظیم این روزشمار از منابع کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس، کتابخانه وزارت ارشاد، کتابخانه وزارت امور خارجه، کتابخانه حوزههنری، آرشیو موسسه اطلاعات و دهها مرکز و کتابخانه دیگر بهره گرفتهاند که به طرز چشمگیری اعتبار پژوهشی اثر را نزد مخاطب ارتقا داده است.
محتوای کتاب :
متوسط
اثر گذاری متن :
متوسط
طرح جلد :
متوسط
کیفیت چاپ :
متوسط
وارد شوید
برای اینکه بتوانید کتاب را ارزیابی کنید ابتدا باید وارد حساب
کاربری خود بشوید.