نمای میانی: راضیه تجار سال 1326 در تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشته روانشناسی است. او تاکنون مسئولیتهای ادبی ـ هنری متعددی را بر عهده داشته که حضور در شورای بررسی داستان و کارگاه قصه و رمان حوزه هنری، مدرس داستاننویسی (دانشگاه صدا و سیما)، مسئولیت جلسات نقد و بررسی داستان حوزه هنری به مدت 16 سال، تدریس در فرهنگسراهای مختلف و دبیری انجمن قلم ایران از بدو تأسیس تاکنون بخشی از آن است.
نمای دور:سایر محمدی (روزنامهنگار و منتقد ادبی): آثار راضیه تجار جدی و عمیق است و از سطحی نگری و عامیانه نویسی خبری نیست. داستانهای «فانوسی بیفروز» جدیدترین تجربههای این نویسنده در عرصه فرم و زبان است که نقد و بررسیهای هر کدام از داستانهای این مجموعه فرصت جداگانهای میطلبد اما آنچه به اجمال میشود گفت این است که رویکرد اجتماعی و مذهبی به وضعیت زنان در این اثر واجد برخی ارزشهای بدیع و راهگشاست که باید از این بابت به نویسنده تبریک گفت.
حجهالاسلام والمسلمین علیرضا جهان (پژوهشگر دینی و نویسنده): راضیه تجار بر خلاف باور همگان در دهه 60 که مذهبی بودن را برای زنان صرفا چادری بودن تعریف میکرد با وجود آنکه اهل این پوشش نبود، دغدغه مذهب داشت و اولین کسی بود که در میان نویسندگان حرف از آن را برای خلق ادبی به میان آورد و در ادامه حتی در روایتهای جنگی خود نیز از آن بهره برد.
از کتاب:کسانی که میخواهند بازگشتی داشته باشند از زندگی نکبت بار اعتیاد به زندگی عالی انسانی، باید در درجه اول برای خود هدفی والا برگزینند، و چه هدفی والاتر از این که با خدا زندگی کنند و در صدد جلب رضای او باشند. با این اتکاء سعی کنند به تدریج به یک زندگی عادی باز گردند. برای چنین افرادی، ساختن یک زندگی باید همراه با جبران آسیبهایی باشد که پیش از این به زندگی اجتماعی خود زدهاند. باید اعتماد آنانی که به او بی اعتماد شدهاند را جلب کند. صفحه 48
از همین قلم: نرگسها (سوره مهر) زن شیشهای (سوره مهر) هفت بند (سوره مهر) بندهای روشنایی (سوره مهر) سفر به ریشهها (سوره مهر) شعله و شب (سوره مهر) کوچه اقاقیا (سوره مهر) جای خالی آفتابگردانها (سوره مهر) آرام شببخیر (سوره مهر)