نمای نزدیک:کتاب «جنگ پا برهنه» خاطرات رحیم مخدومی از مقاطع مختلف جنگ و از جمله عملیاتهای والفجر 8 و کربلای 5 است. تمرکز این کتاب بر شخصیتهای حاضر در جبهه بوده است، ضمن آنکه نگاهی هم به حوادث و رویدادهای جنگ دارد. از ابتکارات زیبای کتاب آن است که هر خاطره با آیهای از قرآن آغاز میشود؛ آیهای به عنوان مقدمه که با خاطره همبستگی معنایی داشته و به نوعی ریشههای جنگ پابرهنه را مشخص میکند.
این کتاب شامل 24 خاطره با نثری روان و دلنشین است که سعی میکند تنها به دود و آتش و بوی باروت بسنده نکرده و نقبی به لایه های زیرین جنگ و شخصیت رزمندگان نیز بزند. مخدومی در این کتاب سعی دارد از زاویهای به جنگ نگاه کند تا این ستارههای گمنام و پابرهنه در آسمان دفاع مقدس رصد شوند.
از شخصیتهای محوری این کتاب میتوان به عبدالرحیم جمشیدی، مهاجر افغانی اشاره کرد که برای کار به ایران آمده بوده، اما با مشاهده حوادث رخ داده ایران بر اثر جنگ تحمیلی از ادامه کار دست میکشد و راهی جبهه میشود و پس از هر بار مجروحیت، بدون هیچ ملاقات کنندهای در بیمارستان بستری شده و دوباره به جبهه باز میگردد. سرانجام سال آخر جنگ، جمشیدی شیمیایی میشود و به شهادت میرسد.
نمای میانی: رحیم مخدومی، نویسندهای است که عمده موفقیت او به جهت اعتقاد به آرمانهای انقلاب اسلامی در نگارش کتابهایش است. او تاکنون کتابهای زیادی را منتشر کرده است. مخدومی سال 1345 در ورامین متولد شده و سپس تحصیلات خود را تا مقطع لیسانس در رشته علوم تربیتی ادامه داده است. این نویسنده در حال حاضر از معلمان و فعالان فرهنگی کشور است و در عین حال با بسیج، سپاه، جهاد سازندگی و حوزههنری همکاری دارد.
نمای دور:آیتاللهسیدعلی خامنهای (رهبر معظم انقلاب): این کتاب انعکاسی از رنجهای مردم پابرهنه است که در مقایسه با فداکاری همین مردم بسی جانکاه و تلخ و ناپذیرفتنی مینماید... در روایتهای دیگر از همین جبهه، چیزی از همه برجستهتر است و شیرینتر؛ و آن تواضع و چندان ندیدن کار خود در مقابل کار دیگرانی که آنان نیز در جبهههایی دیگر اما باز در برابر همان دشمن و به عشق همان خدا، تلاشی کرده و عرقی ریختهاند، اگرچه خطر در همه میدانها یکسان نیست و همه کسانی را که فیض آن جبهه را نبردهاند، اهل دنیا و دلبسته به تعلقات آن ندانستن، و زحمت و مرارتی را که خود برای خدا بردهاند بر سر دیگران خرد نکردن و این صفات پاکان و پارسایان است.
مرتضی سرهنگی (پژوهشگر جنگ): «جنگ پابرهنهها» نگاهی را انتخاب کرده که بتواند پاهای برهنه بچههایی را ببیند که هشت سال به دور از همه سیاستهای موسمی، به قولی که به آن پیرمرد راحل داده بودند، عمل کنند.
از کتاب:ساعت حوالی دوازده است. سوزن سوزنهای عراقیها شدت مییابد، گوشهایمان زوزه میکشد، همه جا را دود فرا میگیرد، غبار غلیظی به داخل سنگر میپیچد، سرفهمان میگیرد و در میان انفجارها و صداها ناگهان صدایی به گوشمان میرسد: «یا حسین ... یا حسین ...» بیرون میدویم، خمپارهای بالای سنگر نگهبانی خورده و دو نفر از نگهبانان را موج گرفته است. غبار که مینشیند آقا مهدی را هم میبینیم. صفحه 73
از همین قلم:هر کسی کار خودش (سوره مهر) مردان درد (سوره مهر) نرگس (سوره مهر) یار کجاست؟ (سوره مهر) وقتی پرده کنار رفت (سوره مهر) پروانههای عرصه خبر (سوره مهر) معلم فراری (شاهد) چه کسی ماشه را خواهد کشید (شاهد)
لینک خرید نسخه صوتی
لینک خرید نسخه الکترونیکی
محتوای کتاب :
متوسط
اثر گذاری متن :
متوسط
طرح جلد :
متوسط
کیفیت چاپ :
متوسط
وارد شوید
برای اینکه بتوانید کتاب را ارزیابی کنید ابتدا باید وارد حساب
کاربری خود بشوید.