نمای میانی:صبار فلاح اللامی در سال ۱۳۱۵ در منطقه اعظمیه بغداد متولد شده است. خانواده او در شمار طبقه متوسط این کشور بودند و پدرش در 5 سالگی صبار حاکم منطقه خودشان شد. شاید به همین دلیل بود که او به اصرار پدرش در 19 سالگی وارد دانشکده نظامی در دولت عثمانی (ترکیه) شد و برنامههای آموزش نظامی را در آنجا فرا گرفت. همین آموزشها از او سرهنگی نامدار در جنگ عراق علیه ایران ساخت.
نمای دور:صبار فلاحاللامی (راوی کتاب): هربار خواستم این خاطرات را از زبان قلم به روی کاغذ بریزم، تردید و دودلی مرا فرا گرفت و نسبت به این کار دلسردم کرد. با خودم میگفتم: زدودن غبار زمان از چهره دفتر خاطرات آنروزها و بیان تجربیات گذشته چه سودی دارد؛ در حالیکه حوادث و وقایع جنگ پایان یافته و گرد گذشت زمان بر آنها نشسته است؟ بالاتر از همه اینکه من خود در بطن پارهای از آن حوادث حاضر بودم و حتی در تکوین و پدید آمدن آنها سهم داشتم.سراسر این جنگ تجربه و درس عبرت است و تجربیات و ارزشهای به دست آمده در آن کاربرد خوبی به عنوان موضوعاتی جدید در علوم نظامی خواهد داشت. طی چند سال خدمت در ارتش عراق، هیچ ملاک و معیاری را سراغ ندارم که بتوان با آن روحیات بالای پاسداران و بسیجیان ایران را سنجید. حملات آنان طرحهای ما را با سردرگمی و بعضی مواقع با ناکامی مواجه میکرد.
از کتاب:یکی از اسرار نبرد فاو این است که رهبران کویت تمام امکانات خود را برای ما بسیج کرده بودند. حتی هواپیماهای ما از پایگاههای «وربه» و «بومیان» استفاده میکردند و افسران ما با آزادی تمام به کویت رفت و آمد داشتند. کویتیها از روند آزادسازی منطقه فاو توسط ایرانیها بیم داشتند؛ زیرا این منطقه که پل ارتباطی عراق، بلکه شریان حیاتی و استراتژیک خلیج فارس به شمار میرفت به دست نیروهای ایران افتاده و همین امر کشورهای عرب منطقه را دچار بیثباتی کرده بود.صفحه 142
از همین قلم: زندانی فاو؛ خاطرات گروهبان دوم عراقی، عماد جبار زعلانالکنعانی (سوره مهر) اصولگرایی اسلامی و نظام بینالمللی (کیهان) سالهای رنج: خاطرات و ناگفتهها از زندگی شهید آیتالله سیدمحمدباقر صدر (ره) (دفتر نشر فرهنگ اسلامی)