نمای نزدیک:منیژه آرمین «شباویز» را در ادامه رمان «شب و قلندر» نوشته است و تم غالب در این دو کتاب، گستره زمانی استقرار قاجار تا مشروطه را دربرمیگیرد، سیر وقایع در این رمان حول و حوش زندگی «شیرین نگار» و «افراسیاب» و پنج فرزند آنهاست و از روز عروسی «نرگس خاتون» آغاز میشود. این عروسی بیشتر از آن که بزم عروسی باشد صحنه کشمکش چند گروه سیاسی و مخالف است. «ظل السلطان» پسر شاه قاجار که به واسطه صمصامخان به این عروسی دعوت شده میخواهد تا از این فرصت استفاده کرده طرفدارانی را از این جمع برای خود دستو پا کند. از آن طرف شیریننگار مادر عروس از پسرهایش شیرمحمد، شمس الدین و رضاداد میخواهد که در برگزاری هر چه آبرومندانهتر این عروسی تلاش کنند اما رضاداد اجرای نمایشی مبتنی بر متن میرزاده عشقی را به وسیله جمعی از هنرمندان ترتیب میدهد که منظور از آن بازتاب اعمال ناعادلانه رژیم وقت است و از همینجا است که کشمکش اصلی داستان شکل میگیرد.
ویژگی چشمگیر این کتاب آن است که نویسنده به طور مستقیم به وقایع و اوضاع نابسامان اواخر زمان قاجار نمیپردازد، بلکه با بهرهگیری از بیان خاطرات یک خانواده مومن و مخالف به این برهه تاریخی مینگرد که این تمهید جذابیت اثر را برای مخاطبان دوچندان میکند.
نمای میانی:منیژه آرمین در سال 1324 در تهران متولد شد. او دارای دو مدرک کارشناسی در رشتههای روانشناسی و مجسمهسازی است و کارشناسیارشد خودش را در زمینه مشاوره کسب کرده. زمینههای فعالیت او معلمی، مشاوره، پژوهش، فعالیتهای مطبوعاتی، و کارهای هنری از جمله سفالگری و نقاشی است. همکاری با مجلات زن روز، پگاه، ندا، ادبیات داستانی و پیام زن، عضویت در هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم و... از دیگر اشتغالات این نویسنده است.
نمای دور:منیژه آرمین: شخصیتهای داستانی از فیلتر شخصیت نویسنده عبور میکنند. «شب و قلندر» تلفیقی از افسانه و واقعیت است، ولی «شباویز» بیشتر بر مبنای مستندات تاریخی و وقایعی که اتفاق افتاده نوشته شده است. شب و قلندر جنبه داستانی دارد ولی شباویز بیشتر جنبه سیاسی و اجتماعی دارد. مطالعات بسیاری بر روی اشعار، تالیفات و تصاویر بر جای مانده از آن دوران برای آشنایی با فضای نگارش کتاب انجام دادهام. مهمترین دغدغه من کشف هویت انسان، عمیقنگری به حوادث و دسترسی به فلسفه زندگی بوده است. جستوجو در گذشته میتواند به شناخت انسان در مواجهه با تاریخ کمک کند. قصدم این بوده که بتوانم با تکیه بر تاریخ هویت ایرانی گذشته را حفظ کنم. بخشی از مفاهیم سیاسی رمان در ارتباط با مسائلی چون تاریکخانه (فراماسونری)، کمیته مجازات، حزب اجتماعیون، دستگیری و زندانیها، اعدامها، توقیف مطبوعات و برخی شخصیتهای سیاسی و فرهنگی همچون بهار است.
از کتاب: جهانگیر روزنانه «مرغ سحر» را پرت کرد روی زمین و گفت: «نرگسخاتون، این هم روزنامه برادر تو است.»
نرگسخاتون به عنوان روزنامه «مرغ سحر» نگاه کرد و به تاریخ آن که زیرش بود: سوم آبان 1296 و به تیترها. جهانگیر، روزنامه را از دست او در آورد و با حرکتی عصبی آن را ورق زد و گفت: «نگاه کن. شاهکار برادرت را ببین. توی صفحه دوم، آن هم پائین صفحه، خبر مرگ سردار اسعد را نوشته. انگار با ما پدرکشتگی دارد.» صفحه 70
از همین قلم:مرغ سحر (سوره مهر) شباویز (سوره مهر) شب و قلندر (سوره مهر) ای کاش گل سرخ نبود (سوره مهر) آن روز که عمه خورشید مرد (کیهان) بوی خاک (دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم)
لینک خرید نسخه صوتی
لینک خرید نسخه الکترونیکی
محتوای کتاب :
متوسط
اثر گذاری متن :
متوسط
طرح جلد :
متوسط
کیفیت چاپ :
متوسط
وارد شوید
برای اینکه بتوانید کتاب را ارزیابی کنید ابتدا باید وارد حساب
کاربری خود بشوید.