فضای جامعه به قصهگویی در بستر مستندات نیاز دارد
2 خرداد 1402
نویسنده کتاب «به جرم خمینی» معتقد است قصهگویی در بستر مستندات چیزی است که فضای امروز جامعه به آن احتیاج دارد.
فریناز ربیعی نویسنده کتاب «به جرم خمینی» با حضور در سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در معرفی اثر خود گفت: این کتاب داستان زندگی شهیدعلیرضا توسلی فرمانده لشکر فاطمیون است. در سال ۱۳۹۴ برای تهیه مستند کوتاهی در مورد شهدای مدافع حرم راهی مشهد شدیم و من مسئول مصاحبه با خانواده این عزیزان بودم. در آن زمان شهدای تیپ فاطمیون بسیار مهجور بودند و نسبت به افغانستانیها دید مثبتی وجود نداشت. فاطمیون بستری شد تا شیعیان افغانستانی که غیرتی برای حضرت زینب جنگیدند، شکوفا شوند.
وی افزود: وقتی به خانه شهید توسلی رفتم و مصاحبه اولیه انجام شد همانجا تصمیم گرفتم که کتاب ایشان را بنویسم. به همین سبب ۱۰ روز به مشهد سفر کردم و در خانه ایشان با خانواده ایشان زندگی کردم. مصاحبههایی با خانواده و دوستان و همرزمان شأن انجام شد. در مورد خاطرات دوران کودکی و نوجوانی چون خانواده ایشان تصویر دقیقی خاطرشان نبود، با دوستان افغانستانی ایشان گفتگو کردم. همچنین عکسها و دستنوشتهها و نامههایی که از ایشان به جا مانده است را مطالعه کردم.
نویسنده کتاب «به جرم خمینی» در ادامه گفت: ربیعی به شخصیت چندبعدی شهید توسلی اشاره کرد و عنوان کرد: من با یک شخصیت چندبعدی مواجهه شدم که برایم جالب توجه بود. تلاش من در این کتاب بر این بود که این ابعاد مختلف را بازگو کنم و فضا را از کتابهای مرسوم در مورد شهدا دور کنم. روایت در مورد شهدا در بیشتر مواقع یک روایت مستند است. در «به جرم خمینی» سعی کردهام قصه بگویم. قصهگویی در بستر مستندات چیزی است که فضای امروز جامعه به آن احتیاج دارد.
وی در مورد ویژگیهای شخصیتی شهید توسلی افزود: او همانطور که رنج تنهایی را بر دوش میکشید، یک فرمانده بود و همان قدر که در میدان جنگ فرمانده بود با مهر و محبت با خانوادهاش برخورد میکردند.نامهها و دستنوشتههایی از ایشان خواندم که وجه تازهای از ایشان نمایان شد. او علاقه شدیدی به امام خمینی داشت. شهید توسلی همواره در تلاش برای یافتن یک جایگاه مفید بود. همچنین مواجهه او با رنج و شاکر بودن در عین رنجیدگی ویژگی بود که برایم جذاب بود.
نویسنده کتاب «به جرم خمینی» در مورد علت نامگذاری کتاب گفت: این عنوان جذابترین اتفاقی است که در آشنایی با این شهید رقم خورد و معمای آن را مخاطب در طی خوانش این کتاب پیدا میکند.
ربیعی با اشاره به رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «خاتون و قوماندان» گفت: اینکتاب روایت محور و در مورد همسر شهید توسلی است. من شنیدهام که مقام معظم رهبری در بازدید از نمایشگاه کتاب و انتشارات سوره مهر کتاب من را ورق زدند. همین برایم افتخاری است.
برچسب ها:
آخرین مطالب
-
«جنگ و دولت در خاطرات سیدمحمد صدر» منتشر شد
3 آذر 1403
-
همزمان با رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب؛ نسخه صوتی کتاب «هواتو دارم» منتشر شد
30 آبان 1403
-
شهید طیاری «مثل یک فرمانده لشکر» بود
29 آبان 1403
-
«پایی در غزه»؛ شرح نسبت ایرانیها با غزه
27 آبان 1403
-
پیشنهادات شنیدنی «سماوا» در هفته کتاب/ 30 درصد تخفیف در انتظار کتابدوستان
26 آبان 1403
-
در نشست «نقطه عطف» مطرح شد؛ مدیر هنری نشر سورهمهر: به دلیل تنوع مخاطبان از شیوههای مختلف طراحی جلد استفاده میکنیم
23 آبان 1403
-
در جشن انتشار کتاب «یادداشتهای بیتاریخ» مطرح شد؛ نادر ابراهیمی گفت ادای جلال آل احمد را درآوردی!
21 آبان 1403
-
طرح جلد کتابهای سورهمهر بررسی میشوند
21 آبان 1403
-
«بخش خاکستری»؛ روایتی از شهادت یک پرستار باردار دهه هفتادی
19 آبان 1403
-
«یادداشتهای بیتاریخ» منتشر شد
16 آبان 1403
ثبت نظر و نظرات
مطالب مرتبط
-
سوره مهر دو دفتر شعر جدید روانه بازار کرد
27 شهریور 1402
-
«وقتی حیات خواب بود»؛ نمایش مقاومت زنان در خرمشهر منتشر شد
18 شهریور 1402
-
«اشک حوا»؛ روایتی شنیدنی از رنجهای یک دختر روستایی
12 شهریور 1402
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.