روایتی متفاوت از کومله در رادیو فرهنگ

19 اردیبهشت 1402

خوانش کتاب« شنام» با روایتی از دوران اسارت نویسنده به دست کومله از شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه در برنامه « کتاب هفته»، از رادیو فرهنگ آغاز شده است.

در کتاب هفته از شنوندگان رادیو فرهنگ دعوت می شود تا کتاب « شنام»به قلم کیانوش گلزار راغب را با صدای علیرضا تابان بشنوند.

در این برنامه«علیرضا تابان»  خاطرات کیانوش گلزار راغب از  دوران اسارتش به دست کومله را که در این کتاب آمده، روایت می‌کند.

«شنام» در چهار فصل« با نام های « کوچ»،«روی دوش شنام»،« جای خالی برادر» و « یک روز تعطیل» شرح خاطرات کیانوش گلزار راغب از دوران اسارتش به دست کومله است، تجربه‌های متفاوت نویسنده از جنگ و اسارت موجبات بدیع بودن این کتاب را فراهم آورده. به نحوی که در این اثر عشق، شوخی، جنگ، اسارت و … به هم آمیخته می شوند و تصویری دیگرگونه از جنگ ارائه می دهند ک انتشارات سوره مهر منتشر کرده است.

ماجرای کتاب “شنام” مربوط به سالهای ۶۱-۶۰ از عملیات شنام است که در مریوان به فرماندهی شهید احمد متوسلیان انجام شد. کیانوش گلزار راغب در این کتاب به بیان خاطرات خود از چگونگی مجروح شدن و اسارت خود و برادرش توسط گروهگ کومله می‌پردازد. نویسنده کتاب”شنام” که ۱۴ماه در اسارت کومله بوده است در این مورد می‌گوید: اسارتم در این دوران به صورت دوره گردی بود و آنها ۴۰-۳۰ نفری را که در اسارت داشتند و تعداد آنها هم در طول مسیر تغییر می‌کرد را از این روستا به آن روستا می‌بردند و همین طور این روند ادامه داشت تا زندان سردشت که دوران اصلی اسارت ما آنجا بود.

وی درباره داستان عشقی این کتاب هم می‌گوید: در دوران اسارتم قرار بود کومله مرا هم اعدام کند که یکی از خانواده ها که از ترس گروه دموکرات به کومله پناه آورده بود نگذاشتند که اعدامم کنند. این خانواده دختری به نام “شیلان” داشت که هیچ همکاری با کومله نداشت و بیشتر وقتش را با سگها بازی می‌کرد و در طول مسیر یک ارتباط عاطفی متقابل بین ما ایجاد شد که بنا به تعصبات حزبی گروه مقطعی بود.

«کتاب هفته » ساعت ۲۳:۳۰ روی موج اف ام ردیف۱۰۶ مگاهرتز  از رادیو فرهنگ پخش می شود.

ثبت نظر و نظرات

اولین نفری باش که نظرش منتشر میشه

مطالب مرتبط

ورود / ثبت‌نام
لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:
برگشت
کد تایید را وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد