«برف گرم» قصه آدمهایی است که خوبی را از یاد بردهاند

نویسنده کتاب «برف گرم» گفت: این کتاب قصه آدمهایی است که خوبی و مهر را یادشان رفته و با مرگ رودابه چشم شان دوباره رو به محبت و پاکی باز میشود.
کتاب «برف گرم» نوشته معصومه خوانساری، در قالب برنامه «فصل سخن» روز پنجشنبه ۲۵ خرداد در کتابخانه اخلاق نقد و بررسی شد.
در این مراسم معصومه خوانساری نویسنده کتاب، اعضای کانونهای ادبی زنگ داستان و همچنین حمیده مُشگی، الهام تیموری و “طاهره امینی جزه از منتقدین ادبی حضور داشتند.
کتاب «برف گرم»، قصه آدمهایی که خوبی و مهر را یادشان رفته و با مرگ رودابه چشم شأن دوباره رو به محبت و پاکی باز میشود. قصه آدمهایی که از دل سرما و برف به محبت و عشق می رسند و در این رمان بومی و اقلیمی با نگاهی به اسطوره و نمادها و کهن الگوها و همچنین فولکور و خرافه و روایت خرده پیرنگ های شخصیتهای مختلف به درونمایه کمک شده است.
در ابتدای این نشست، معصومه خوانساری نویسنده کتاب گفت: هدف از نوشتن این داستان، نگاه به مشکلات اخلاقی جامعه است که نامش ده سفید بود و کسی باید نجاتشان میداد، رودابه بود. درواقع رودابه برگرفته از شخصیت حضرت موسی (ع) است.
وی داستان برف گرم را یک اثر اقلیمی برشمرد و گفت: این داستان بر اساس آداب و رسوم مناطق مرکزی کشور و گویش لُری که خود نیز ریشه در همان منطقه دارند و به خاطر اشراف کافی به آداب و رسوم و اینکه آن منطقه دارم، آن را نوشتم و تلاش کرده ام از سرمای سخت، مه آلود و برفی روستا برای فضای ترس و خمودگی و سنگین مرگ استفاده کرده و کلام را به صورت نمادین طرح کنم تا درونمایه را غیر مستقیم ارائه دهم.
در ادامه طاهره امینی جزه کارشناس و منتقد ادبی، ضمن قدردانی از همراهی و تلاشهای کانون ادبی زنگ داستان و استاد ابوالفضل درخشنده گفت: نمادها، به کهن الگوی “کودکان رها شده” و داستانهای اساطیری کشورمان، به داستان حضرت موسی (ع) و “زال” در شاهنامه و “رودابه” همسر “زال” که مادر رستم است و همه شخصیتها که تلاش میکنند تا قومی را نجات دهند.
وی افزود: داستان بر اساس تراث فرهنگی، نمادها و داستانهای دینی و اساطیر، کهن الگوها، اعتقادات قومی و حتی خرافههای جمعی است که همین باعث تأثیرگذاری بیشتری شده است؛ چرا که به متن قوام داده شده و ایجاد روابط بینا متنی، تفسیرهای تازهتری را به اثر بخشیده است.
در ادامه حمیده مُشگی منتقد ادبی نیز ضمن اشاره به صحنه پردازی، دیالوگ و شخصیت پردازی در داستان گفت: فضاها و گفتگوها در جهت پیشبرد داستان بوده است که البته صحنه پردازیها در دالان ترس میتوانست قویتر باشد، وی پس از قرائت بخشی از داستان، معتقد است تصویر ذهنی و توصیفی خوبی از مکان را به مخاطبان ارائه میدهد.
در ادامه الهام تیموری منتقد ادبی گفت: نویسنده ارائه این فضا را بر دوش شخصیتها گذاشته و حس برداشت ما از ترس را به اندازه برداشت شخصیتها ارائه داده است.
وی، سبک نگارش داستان را از دسته ادبیات گوتیک دانست و گفت: این سبک را در شخصیت رودابه و کهن الگوی “هستیا” شاهد هستیم که در این داستان به چشم میآید.
کتاب «برف گرم» نوشته معصومه خوانساری، در ۲۹۱ صفحه در سال ۱۴۰۱ در شمارگان ۱۲۰۰ نسخه در قطع رقعی توسط انتشارات سوره مهر وارد بازار نشر شده است.
برچسب ها:
آخرین مطالب
-
تازههای انتشارات سوره مهر در نمایشگاه کتاب تهران
21 اردیبهشت 1404
-
«هنر انقلاب اسلامی» پیوند عمیق با مردم و واقعیتهای روز دارد
21 اردیبهشت 1404
-
حضور نویسندگان و پدیدآورندگان در غرفه انتشارات سوره مهر-1
21 اردیبهشت 1404
-
غرفه انتشارات مهرک در چهارمین روز نمایشگاه
21 اردیبهشت 1404
-
نویسنده درون شما منتظر است!
21 اردیبهشت 1404
-
غرفه انتشارات سوره مهر در چهارمین روز نمایشگاه
20 اردیبهشت 1404
-
«فانوسی که افسانه نبود» نقد و بررسی میشود
20 اردیبهشت 1404
-
«هارداسان» رونمایی میشود
20 اردیبهشت 1404
-
گزارش تصویری: رونمایی از کتاب «راز پرواز»
20 اردیبهشت 1404
-
گزارش تصویری: جشن امضای کتاب «هزار تو»
20 اردیبهشت 1404
ثبت نظر و نظرات
مطالب مرتبط
-
-
«هنر انقلاب اسلامی» پیوند عمیق با مردم و واقعیتهای روز دارد
-
21 اردیبهشت 1404
-
-
-
«فانوسی که افسانه نبود» نقد و بررسی میشود
-
20 اردیبهشت 1404
-
-
-
«هارداسان» رونمایی میشود
-
20 اردیبهشت 1404
-
-
-
جشن امضای کتاب «هزار تو» در غرفه انتشارات سوره مهر برگزار...
-
18 اردیبهشت 1404
-
-
-
«راز پرواز» رونمایی میشود
-
18 اردیبهشت 1404
-
-
-
نشست نقد و بررسی کتاب «صبح شام» برگزار شد
-
18 اردیبهشت 1404
-
-
-
حضور سوره مهر در نمایشگاه با دو کتاب درباره شهید رئیسی
-
17 اردیبهشت 1404
-
-
-
سوره مهر با 200 اثر چاپ اول به نمایشگاه سیوششم میآید
-
15 اردیبهشت 1404
-
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.