پایان چهارگانه منیژه آرمین با توقف در «کافه ماگنولیا»

اشتراک گذاری

25 مهر 1403

رمان «کافه ماگنولیا» به نویسندگی منیژه آرمین در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسید.

«کافه ماگنولیا» چهارمین رمان از چهارگانه منیژه آرمین، با محوریت تاریخ معاصر نگارش شده است. کتاب فراز و نشیب‌های رویدادهای سیاسی و اجتماعی ایران را در محدوده زمانی سال‌های 1320 تا 1332 روایت می‌کند. بخش اعظمی از کتاب براساس رویدادهای مستند نگارش شده و به گفته خود نویسنده از اتفاقاتی که در رمان‌های قبلی از جمله «شب و قلندر»، «شباویز» و «شانزده سال» رخ داده، گره‌گشایی می‌کند.

شخصیت‌های داستانی و واقعی در «کافه ماگنولیا» در سی و پنج فصل تحت‌تاثیر شرایط حاکم بر جامعه قصه را پیش می‌برند. داستان رمان هم از زوایای متفاوتی بیان می‌شود که به شناخت فضای حاکم بر کشور و انسان فردی و اجتماعی ایران در صد سال اخیر کمک می‌کند.

آرمین در ابتدای کتاب خلاصه‌ای از سه رمان قبلی خود از جمله «شب و قلندر»، «شباویز» و «شانزده سال» آورده است تا مخاطب ضمن یادآوری آن چه در سال‌های قبل خوانده بر روی داستان تازه نویسنده تسلط بیشتری پیدا کند.

آرمین در مقدمه، درباره انگیزه‌اش از یادآوری آن چه در سه جلد قبلی گذشته، آورده است: «خلاصۀ کتاب، البته، ظرافت و فضای اصل داستان را ندارد و فقط بسنده می‌کند به دادن اطلاعات کلی به خواننده و امید است که برای خوانندۀ محترم انگیزه‌ای باشد تا به اصل کتاب مراجعه کند.»

او ادامه می‌دهد: «دربارۀ نثر کتاب باید بگویم که نویسنده تحت‌تأثیر زمان و شخصیت‌ها از شیوه‌های گوناگون سود جسته است. در کتاب «شب و قلندر» که مربوط به اواخر دوران قاجار تا اعلام مشروطیت اول است، تا حدودی از نثر قدیمی استفاده شده است. در کتاب «شباویز» که به آغاز دوران تجددطلبی می‌پردازد (از اعلام مشروطیت تا سال 1304) نثر کتاب تغییراتی کرده است. در دو کتاب «شانزده سال» و «کافه ماگنولیا» ،هم نثر و هم ساختار دگرگون شده است. رابطۀ خطی زمان و مکان و زاویه دید تا حدودی از میان رفته و به شکل پازل درآمده است. طبعاً خواننده نیز سهمی دارد در قرار دادن مناسب قطعات پازل. نکتۀ دیگر اینکه نویسنده قصد تحلیل یا روشن کردن ابهامات تاریخ را نداشته و انگیزۀ اصلی بیان تأثیر متقابل نفسانیات بر رویدادهای اجتماعی و تاریخی بوده است.»

«کافه ماگنولیا» با شمارگان 1250 نسخه، در 452 صفحه و با قیمت 375 هزار تومان در بازار نشر توزیع شده است.

اشتراک گذاری

ثبت نظر و نظرات

اولین نفری باش که نظرش منتشر میشه

مطالب مرتبط

ورود / ثبت‌نام
لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:
برگشت
کد تایید را وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد