زاوایای پنهان دفاع مقدس در «بلند بالا» نمایان است
13 اسفند 1401
محمدصادق علیزاده در نشست نقد کتاب «بلندبالا» گفت: باید در هر استان کشور نمونههایی همچون نویسنده این کتاب داشته باشیم تا زوایای پنهان دفاع مقدس ما نمایان شود. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دهمین نشست پاورقی با محوریت نقد و بررسی کتاب «بلند بالا» با حضور ملیحه نیکبخت نویسنده کتاب و محمدصادق علیزاده به […]
علیزاده در این نشست با بیان کارکرد سرگرمی کتاب گفت: کتاب «بلند بالا» ضمن اینکه نخستین اثر نویسنده است و بر اساس گفتههای آن کتاب مورد نظر سفارشی بوده است جایگاهی مناسب در زمینه سرگرمی ندارد.
وی افزود: شکستن زمان تکنیکی است که نویسنده در این اثر خود به کار برده است. استفاده از این تکنیک ممکن است اتفاقی بوده باشد در حالی که به خوبی به کار گرفته شده است. نویسنده اطلاعات گوناگونی از راویان متعددی در این کتاب در اختیار میگیرد که ارتباط منسجمی با هم ندارند و ناقص هستند از این رو برای پیشبرد داستانی اثر خود خط زمان را میشکند تا از فضای مبهم اطلاعات به دست آمدهاش به کتابی منسجم برسد.
علیزاده گفت: نواقص اطلاعاتی و روایتهای بسیار کوتاه و خطی به دست آمده نویسنده موجب گم شدن خط سیر زمانی و مکانی اثر شده است. همچنین نویسنده با توجه به نواقص اطلاعاتی خود ضمن زحماتی که برای پژوهش در مورد این سوژه کشیده است دست به فضاسازیهای گوناگون زده است تا این نواقص را برطرف کند، اما این کار را به کمال نمیرساند.
وی افزود: آنچه نویسنده انجام داده است بسیار مهم است چرا که منجر به تمرکز زدایی رویدادهای گوناگون مرتبط به هشت سال دفاع مقدس میشود. ما باید در هر استان کشور نمونههایی همچون نویسنده این کتاب داشته باشیم تا زوایای پنهان دفاع مقدس ما نمایان شود و از دریچههای نویی به مقوله مقاومت و دفاع مقدس بپردازیم.
علیزاده در آخر گفت: کتاب «بلند بالا» نسبت به بسیاری از آثار منتشر شده اوایل انقلاب و سالهای آغازین پس از پایان هشت سال دفاع مقدس کیفیتی بالاتر دارد.
ملیحه نیکبخت نویسنده کتاب نیز در ادامه این نشست گفت: پژوهش برای این کتاب و سوژه آن کار بسیار دشواری بود چرا که از یافتن شخصیتهای مرتبط با شهید و راضی کردن آنها برای گفتگو تا پیاده سازی روایتهای آنها دچار چالشهای بسیاری بودم که مستقیماً روی خروجی اثر تأثیر میگذاشت.
وی افزود: یکی از نکات بسیار جذاب از خاطرات شهید توجه ایشان به کار فرهنگی بود. شهید معتقد است حال که امکان ساخت یک سینما در روستا وجود ندارد و حتی امکان سفر اهالی روستا برای تماشای فیلم در سینما به دیگر شهرهای اطراف دارای سینما وجود ندارد پس ما سینمای سیار را برای آنها راه اندازی میکنیم.
نیکبخت گفت: شهید همواره ارتباط بسیار خوبی با کتاب داشتند و در خاطرات وی به علاقه کتابی و ادبیاتی ایشان اشاره شده است. دورههای آموزشی حوزه هنری یار و یاور بسیار خوبی برای نویسندگان و علاقهمندان به نویسندگی است که نقش مهمی در کیفیت آثار تولیدی در این زمینه داشته و دارد.
نیکبخت در پایان گفت:ای کاش پیش از چاپ اثر نشست نقد و بررسی آن برگزار شود تا اثر شسته و رفته تری منتشر شود
آخرین مطالب
-
سوره مهر کوهسنگی افتتاح شد
25 اسفند 1401
-
پویش کتابخوانی کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» تمدید شد
23 اسفند 1401
-
کتاب «سخت شیرین» منتشر شد
22 اسفند 1401
-
اعطای نشان درجه یک هنری به قادر طهماسبی
15 بهمن 1401
-
رمزگشایی از کتاب «الهی نامه» عطار
15 دی 1401
-
فروشگاه شماره یک، تهران، میدان انقلاب
15 دی 1401
-
فروشگاه و کافه کتاب سوره مهر؛ تهران، خیابان سمیه
14 دی 1401
-
«زندان در زندان» در نشست پاورقی نقد و بررسی میشود
21 اسفند 1401
ثبت نظر و نظرات
مطالب مرتبط
-
دستاندازهای اجتماعی و اقتصادی به روایت طنز
15 اسفند 1401
-
«بیآرام» به بازار کتاب آمد
15 اسفند 1401
-
انتشار نخستین رمان درباره ماجرای تسخیر لانه جاسوسی
15 اسفند 1401
-
خاطرات سرباز نگهبان از کمیته ضدخرابکاری ساواک
15 اسفند 1401
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.